Найсвіжіше:
• У Лізі Тернопільщини з футболу визначилися два півфіналісти (+фото) • Які переваги ін’єкційної косметології • Громада на Тернопільщині провела в останню дорогу воїна, котрий загинув на Донеччині • Чому літо потрібно зустрічати з парфумами Versace • Небесне військо поповнив ще один Герой з Тернопільщини: свій останній бій воїн прийняв на Донеччині • У студента з Тернопільщини вилучили 8 згортків канабісу (+фото) • На Тернопільщині сили ППО вночі збили ударні БпЛА • 31-річна мешканка Кременецького району накриміналила у Збаражі • П’ятеро людей отримали травми в результаті ДТП на Тернопільщині • Житель Підволочиська реалізовував рецепти та нарковмісні препарати • Чужі будинок і позашляховик та мільйони в готівці: чим збагатився торік «слуга народу» Володимир Гевко • На щиті повертається до батьківської хати герой з Тернопільщини: тримав небо над нами від 2014 року • На щиті: громада на Тернопільщині зустріла полеглого Героя  • На Тернопільщині скасували тендерів на понад 236 мільйонів та відкрили кримінальні справи • У Тернопільській громаді зафіксовано п’ять фактів порушень правил рибальства (+фото) • Частина Тернопільської області буде без світла: стала відома причина • Колишнього керівника податкової Тернополя ув’язнили за вимагання 40 тис. доларів • Лишилося зібрати п’ять тисяч: рідні просять підписати петицію щодо присвоєння звання Героя Денису Блонському • У кошторис шкільного укриття за 77 млн вписали гумову плитку з Тернопільщини по 4 рази завищеній ціні • Тернопільські ветерани візьмуть участь у чемпіонаті України з футзалу • На Тернопільщині водій позашляховика не врахував погодних умов та злетів у кювет • У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася 73-річна жінка • Салати: особливості та характеристики • Міськрада на Тернопільщині виставила на аукціон майже 18 гектарів землі • 24 квітня один з мікрорайонів Тернополя буде без води
rss

Благодійний футбольний матч у Микулинцях: багаторічний капітан микулинецької команди забиває «своїм», воротар-воїн у складі зірок та понад 30 тисяч для ЗСУ (+фото)


Опубліковано: 3 Липня 2022р. о 22:11


Сьогодні, 3 липня, футбольне свято у непростий воєнний час відбулося у мальовничому селищі Микулинці. Координаційний центр підтримки Збройних Сил України Асоціації футболу Тернопільщини організував благодійний матч за участю зірок тернопільського футболу та місцевої команди ФК «Микулинецька ОТГ».

Під оплески глядачів гравців на футбольне поле вивели юні вихованці микулинецького футболу та діти переселенців, які приїхали на Микулинецьку землю з регіонів, де ведуться, або велися бойові дії, котрі символічно винесли на центр поля прапор України.

Після виконання гімну України слово взяв голова Микулинецької громади Іван Васильович Слободян, котрий звернувся до учасників благодійного матчу та вболівальників, привітав усіх, подякував у першу чергу воїнам, котрі захищають Україну від російського окупанта та дозволяють там жити під мирним небом, а також зірковим футболістам, які знаходять час і можливість на проведення заходів по збору коштів для ЗСУ. Також зі словами вдячності захисникам України до присутніх звернувся капітан микулинецької команди Володимир Гриб. Після хвилини мовчання, якою учасники вшанували загиблих українських захисників, розпочалася його величність гра.

У складі збірної зірок тернопільського футболу ворота боронив Дмитро Карасьов, пару центральних оборонців склали досвідчений Тарас Дурай та молодий Олег Тракало. Крайні захисники – Сергій Атласюк (справа) та Богдан Іванців (зліва), опорний півзахисник Віталій Гоцалюк, піднападники – Ігор Бадло та Матвій Николайчук. Крайні хави – Роман Волохатий (справа) і Андрій Скакун (зліва). І на вістрі атаки діяв один Роман Голодрига.

У першому таймі м’ячем більше володіли зіркові футболісти, але до особливих загроз з їх боку справа не догодила. В одному з моментів Роман Голодрига вийшов на оперативний простріл, але довго роздумував – пробивати по воротах чи віддати передачу на капітана Ігоря Бадла, у підсумку захисники зупинили прохід форварда. Двічі непогано прикладалися до м’яча досвідчені Віталій Гоцалюк та Ігор Бадло, але їхнім ударам з-за меж карного майданчика бракувало точності. Зауважимо, що Віталій і Ігор, як і ще один гравець зіркової команди Богдан Іванців, свого часу виступали за колектив з Микулинців. Більше того, Бадло ще й був її багаторічним капітаном, здобуваючи з ним не один кубок Тернопільської області.

У першій 45-хвилинці господарі поля провели кілька небезпечних контратак, однак пробити кіпера зірок Дмитра Карасьова микулинецькі футболісти теж не зуміли.

У перерві матчу відбувся традиційний для таких матчів благодійний аукціон. Лотом був футбольний м’яч з автографами гравців команди зірок тернопільського футболу. Переможцю у серйозній конкурентній боротьбі за м’яч довелося викласти 6 000 гривень.

Початок другого тайму був за господарями. Вони провели атаку лівим краєм, з наступним прострілом у центр штрафного майданчика, якого замкнув досвідчений Роман Кухарський, тим самим вивів микулинецьку команду вперед (1:0). Одразу зіркові футболісти рахунок зрівняли. Сталося це після потужного удару зі штрафного у виконанні Тараса Дурая. На його гарматний постріл не зумів зреагувати воротар господарів Дмитро Жила (1:1).

Власне це взяття воріт ФК «Микулинецька ОТГ» стало ключовим у матчі. У середні другого тайму впродовж трьох хвилин зіркові гості ще двічі відзначилися після стандарту, а саме після подачі кутових. Спершу м’яч у ворота після удару Андрія Кондзьолки переправив Роман Волохатий (1:2), а згодом влучно ударом головою після подачі корнера пробив Роман Голодрига (1:3).

Далі в матчі стався епізод, який заставив глядачів піднятися зі своїх місць та аплодувати. За 20-ть хвилин до завершення матчу у зіркової команди сталася заміна воротаря. На поле вийшов Ігор Романович, котрий свого часу виступав за обласні футбольні колективи, зокрема за «Дністер» (Товсте). У час війни з російським окупантом Ігор добровольцем пішов захищати України і нині, користуючись короткочасною відпусткою, погодився зіграти у благодійному матчі за команду зірок. Зауважимо, що дії його були доволі ефектними, при цьому він залишив поле без пропущеного м’яча, що говорить про його високу воротарську кваліфікацію. Ігор Романович за кілька днів відбуде на передову, тому побажаємо йому і його військовим побратимам з перемогою повернутися додому.

Ми ж повертаємося до Микулинець на футбольне поле. Як виявилося, на трьох забитих м’ячах зіркова команда не зупинилися. Ближче до завершення матчу партнери по команді вивели на оперативний простір з місця лівого крайнього Ігоря Бадла і він майстерно реалізував вихід віч-на-віч, забивши команді, за яку він свого часу довго грав і був її капітаном (1:4). А на передостанній хвилині матчу Бадло виступив асистентом для центрального оборонця гостей Олега Тракала, котрий в дотик замкнув дальню стійку (1:5)….  

Після фінального свистка тернопільського рефері Олега Когута була спільна фотосесія команд та їхніх наставників, а також кожен бажаючий міг сфотографуватися з учасниками матчу.

Оскільки поєдинок був благодійним, як повідомили його організатори, завдяки благодійним пожертвам, а також аукціону у перерві матчу, вдалося загалом зібрати 30 099 гривень та 40 фунтів. Всі кошти будуть направлені для придбання амуніції військовослужбовцям Збройних сил України!

***

ФК «Микулинецька ОТГ» – Зірки тернопільського футболу – 1:5 (0:0)

3 липня 2022 р. Микулинці. Стадіон «Стромки». 300 гл. +26 град.

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль), асистенти – Володимир Ясюченя (Тернопіль), Сергій Харчук (Тернопіль).

ФК «Микулинецька ОТГ»: Жила Дмитро, Дитиняк Володимир, Гриб Володимир-к, Кухарський Роман, Биковський Віталій, Білінський Арсен, Бутковський Тарас, Сєрокуров Іван, Чіп Максим, Кравчук Володимир, Адамів Ярослав. На заміну виходили: Панасюк Олег, Богнер Сергій, Запорожець Віктор, Запорожець Олександр, Лень Назар, Ізбянський Олександр, П’ятничко Володимир, П’ятничко Руслан, Хлопецький Сергій, Сирник Віктор, Повзун Андрій.

Зірки тернопільського футболу: Дмитро Карасьов, Олег Тракало, Тарас Дурай, Сергій Атласюк, Богдан Іванців, Роман Волохатий, Віталій Гоцалюк, Андрій Скакун, Матвій Николайчук, Ігор Бадло-к, Роман Голодрига. На заміну виходили: Андрій Кондзьолка, Ігор Романович, Роман Клоц, Олег Волохатий.

Голи: Роман Кухарський (52), Тарас Дурай (53), Роман Волохатий (64), Роман Голодрига (66), Ігор Бадло (87), Олег Тракало (89).

Попереджени: В. Дитиняк (51).


Джерело: Тижневик "Номер один"
Мітки: , , ,





Новини
19 Квітня
18 Квітня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше