Найсвіжіше:
• Стали відомі результати матчів ігрового дня чемпіонату Тернопільської області з футболу • Тендер на ремонт дороги через Тернопільщину на 2,4 мільярда – суд поставив крапку у резонансній справі • У Тернополі виявляти автомобіль, який перебував у розшуку • На Тернопільщині презентували інтернет-платформу для переселенців • Переможець Зимової першості Тернопільщини з футболу продовжує переможну ходу • У Тернополі неповнолітній водій мотоцикла отримав травми та був госпіталізований • Сьогодні на Тернопільщині розпочинаються головні футбольні змагання року • У Тернопільській області відмінено 14 сумнівних тендерних закупівель на понад 239 мільйонів • Збаразький «Галич» у футбольному сезоні-2024: з екс-захисником тернопільської «Ниви» та золотою молоддю • Ухилянтів почали розшукувати через їхні мобільні телефони • У лікарні після важкого поранення помер військовослужбовець з Тернопільщини • На Донеччині загинув розвідник з Тернопільщини • У центрі Тернополя тимчасово не буде газу – відома причина • У Тернополі на Великодні свята частіше курсуватиме громадський транспорт до кладовищ  • Ще один воїн з Тернопільщини поповнив Небесне царство: останній бій прийняв на Донеччині • Купуючи автомобіль, житель Тернопільщини втратив понад 200 тисяч гривень • Тернополян запрошують на зустріч з командиром роти «Гонор» батальйону «Вовки Да Вінчі»  • У Тернополі сім’ї постраждалих від війни можуть отримати до 100 тисяч гривень на власний бізнес • У Тернополі відбулася зустріч з родинами загиблих та безвісти зниклих бійців бригади «Лють» (+відео) • Від отриманих поранень у бою загинув військовослужбовець з Тернопільщини • Відбулося жеребкування календаря першої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу • Тернополянин намагався незаконно відправити за кордон поштою камені з відбитками істот, яким понад 400 млн років • Калькулятор авто зі США: як прорахувати авто • Назавжди повернувся до рідної домівки: сьогодні на Тернопільщині поховають загиблого на війні Героя • Синоптики повідомили, якою буде погода на Тернопільщині на вихідні
rss

Понад 16 мільйонів гривень втратив бюджет Тернополя від земельних оборудок


Опубліковано: 23 Червня 2021р. о 10:00


За результатом роботи 6-ї сесії Тернопільської міської ради, рішення, які прийняли депутати і міський голова, призвели до прямих втрат бюджету громади орієнтовно на 16 мільйонів 400 тисяч гривень. Таку суму оприлюднила депутатська група «Сила людей».

Щоби не бути голослівними, депутати навели конкретні рішення, які, на їхню думку, призвели до “дірок” у бюджеті.

Рішення № 8/6/46: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по зміні її цільового призначення за адресою вул. Поліська,8 гр. Дзюбі К.І. Початково земельна ділянка площею 1200 кв. м була надана безкоштовно в приватну власність «для ведення індивідуального садівництва». Тепер ж змінюється на комерційне призначення – на «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі». ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 2,5 млн. грн.

Рішення № 8/6/47: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по зміні її цільового призначення за адресою вул. Поліська,8 гр. Дзюбі К.І. Початково земельна ділянка площею 1200 кв. м була надана безкоштовно в приватну власність «для ведення індивідуального садівництва». Тепер ж змінюється на комерційне призначення – на «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі». ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 2,5 млн. грн.

Рішення № 8/6/63: Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки для обслуговування будівлі ресторанно-готельного комплексу за адресою вул. Б. Хмельницького,14а ТОВ «ПАРТНЕР-ОВЕРСІЗ». Заключний етап оборудки з виведення високовартісної земельної ділянки біля залізничного вокзалу з комунальної в приватну власність в обхід аукціону. ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 3 млн. грн.

Рішення № 8/6/65: Про надання дозволу на укладання договору земельного сервітуту за адресою вул. С.Будного ОК «Будного». Один з заключних етапів оборудки з безкоштовного виведення земельної ділянки площею 0,3082 га з комунальної в приватну власність в обхід аукціону. Спершу 4 земельні ділянки були безкоштовно надані приватним особам «для будівництва і обслуговування житлового будинку», а згодом об’єднані в одну зі зміною цільового призначення на «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку». ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 6,5 млн. грн.

Рішення № 8/6/72: Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул. Проектна гр. Поворозник А. І. Безкоштовне надання земельної ділянки «для будівництва індивідуального гаража» площею 100 кв. м. ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 200 тис. грн.

Рішення № 8/6/78: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по зміні її цільового призначення за адресою вул. Спортивна гр. Касарді В.І. Заключний етап оборудки з безкоштовного виведення земельної ділянки площею 0,0597 га з комунальної в приватну власність в обхід аукціону. Спершу 6 земельних ділянок площею 97-100 кв. м кожна безкоштовно надані приватним особам «для будівництва індивідуальних гаражів», а згодом об’єднані в одну. Зараз ж цільове призначення землі міняється на комерційну – «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – станції технічного обслуговування автомобілів». ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 1 млн. грн.

Рішення № 8/6/82: Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул. Хліборобна гр. Мороз М. С. Перший етап з безкоштовного надання земельної ділянки «для будівництва індивідуального гаража» площею 100 кв. м. ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 200 тис. грн.

Рішення № 8/6/102: Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул. Тролейбусна, 7а ТОВ «СЕРВІСАВТОТРАНС+» . Черговий етап оборудки по виведенню нерухомості  площею 6 тис. м.кв. і землі площею 1,225 га з комунальної в приватну власність в обхід аукціону. ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 40 млн. грн.

Рішення № 8/6/105: Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за адресою вул.Родини Барвінських гр.Морозу В.І. Перший етап з безкоштовного надання земельної ділянки «для будівництва індивідуального гаража» площею 100 кв. м в центральній частині міста. ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ БЮДЖЕТУ: 500 тис. грн.

Депутатська група «Сила людей» підрахувала, що загальні втрати бюджету Тернополя за підсумками шести сесій становлять орієнтовно 129 мільйонів 500 тисяч гривень. Ось так і живемо!


Джерело: Тижневик "Номер один"
Мітки: , ,





Новини
28 Квітня
27 Квітня
26 Квітня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше