Найсвіжіше:
• У громаді на Тернопільщині відкрили меморіальну дошку пам’яті одразу трьом загиблим воїнам ЗСУ • Що обрати: гарячі тури чи раннє бронювання • Асоціація футболу Тернопільщини презентувала оновлений сайт • Громада на Тернопільщині оприлюднила 16 міст-побратимів • Примкнув до рою найкрасивіших ангелів: на Донеччині загинув військовослужбовець з Тернопільщини • Стали відомі результати матчів ігрового дня чемпіонату Тернопільської області з футболу • Тендер на ремонт дороги через Тернопільщину на 2,4 мільярда – суд поставив крапку у резонансній справі • У Тернополі виявляти автомобіль, який перебував у розшуку • На Тернопільщині презентували інтернет-платформу для переселенців • Переможець Зимової першості Тернопільщини з футболу продовжує переможну ходу • У Тернополі неповнолітній водій мотоцикла отримав травми та був госпіталізований • Сьогодні на Тернопільщині розпочинаються головні футбольні змагання року • У Тернопільській області відмінено 14 сумнівних тендерних закупівель на понад 239 мільйонів • Збаразький «Галич» у футбольному сезоні-2024: з екс-захисником тернопільської «Ниви» та золотою молоддю • Ухилянтів почали розшукувати через їхні мобільні телефони • У лікарні після важкого поранення помер військовослужбовець з Тернопільщини • На Донеччині загинув розвідник з Тернопільщини • У центрі Тернополя тимчасово не буде газу – відома причина • У Тернополі на Великодні свята частіше курсуватиме громадський транспорт до кладовищ  • Ще один воїн з Тернопільщини поповнив Небесне царство: останній бій прийняв на Донеччині • Купуючи автомобіль, житель Тернопільщини втратив понад 200 тисяч гривень • Тернополян запрошують на зустріч з командиром роти «Гонор» батальйону «Вовки Да Вінчі»  • У Тернополі сім’ї постраждалих від війни можуть отримати до 100 тисяч гривень на власний бізнес • У Тернополі відбулася зустріч з родинами загиблих та безвісти зниклих бійців бригади «Лють» (+відео) • Від отриманих поранень у бою загинув військовослужбовець з Тернопільщини
rss

“Фенікс” з Чортківщини: як пройшов дебют футбольної команди на обласному рівні


Опубліковано: 26 Грудня 2022р. о 15:31


Асоціація футболу Тернопільщини розпочила підбивати підсумки футбольного сезону 2022 року. Стартувала з команди «Фенікс» (Біла), яка зайняла десяте місце у першій обласній лізі. До розмови запросили головного тренера команди Віктора Петровича Свириду.

– Які завдання ставилися на сезон перед «Феніксом» і чи були вони виконані?

– Завданнь стосовно турнірної таблиці не було, ну, звичайно, хотілося боротися за призові місця, але основною задачею був розвиток молодих футболістів і відродження обласного футболу у селі Біла.

– Як оцінете виступ команди у дебютному для команди чемпіонаті області 2022 року?

– Так як це був перший, дебютний сезон для нашого колективу, то, вважаю, що провели його на досить хорошому рівні. Результатами не завжди були задоволенні, але сама гра, самовіддача, були на вищому рівні!

– Команда з Білої опинилася внизу турнірної таблиці. Чи можна було покращити позицію і що цьому завадило?

– Думаю, що можна було зайняти вище місце у турнірній таблиці, але було втрачено очки у матчах, які треба було вигравати. У багатьох матчах грали два різних тайми. Після першого команда виконувала настанови, володіла м’ячем, футболісти створювали гольові моменти біля воріт суперника. А у другому таймі гравці фізично і морально вже не справлялись. Важко було було щось протиставити суперникам, які мають більше досвіду і які вже багато років виступають на такому рівні.

– У «Фенікса» була коротка лава запасних, особливо у другому колі. Можливо цей факт, а також відсутність досвідчених гравців, і стали головною причиною того, що команда зайняла останнє місце?

– Так, декілька ключових гравців покинули команду, деяких з них дуже важко було замінити на футбольному полі. І саме на цих гравців покладались надії, так як вони були трохи старші за віком і змогли би вести за собою команду.

– Якщо аналізувати зіграні матчі, то які б із них виділили з кращого боку, а в яких команда зіграла не так, як би того хотілося?

– У нас було кілька хороших матчів, які закінчувались не завжди перемогами, але самовіддача  і характер футболістів були на висоті. Це матчі проти «Вікнин», ФК «Борщів», ФК «Нараїв», «Галича» зі Збаража, «Поділля» (В. Березовиця) у першому колі, і матчі з ФК «Бучач», ФК «Копичинці» та ФК «Борщів» – у другому. І мали два провальних матчі із заліщицьким «Дністром» (0:3) і ФК «Копичинці» (1:7) на виїзді.

– Кого із футболістів «Фенікса» можете впершу чергу відзначити за підсумками сезону, а хто не виправдав сподівань?

– Дуже важко когось виділити, дехто одразу завоював стабільне місце в основі, деякі футболісти розкрилися протягом сезону. Думаю, не справедливо буде виділяти одну або дві людини. Всі гравці команди після сезону подорослішали, набралися досвіду, тому для кожного футболіста «Фенікса» цей сезон відкрив великі перспективи.

– Ви поєднуєте тренерську роботу та ігрову, безпосередньо виходячи на футбольне поле. Чи не складно було, адже одне грати, інше – відповідати за командний результат?

– Звичайно, важко поєднувати тренерську роботу за межами поля і безпосередньо грати, але тут є і плюси. Основний з них, це можливість довести своїм прикладом до гравців команди те, що я від них вимагаю і, звичайно, підтримувати моральний стан команди набагато легше саме на футбольному полі.

– Назвіть символічну збірну «Фенікса» зразка 202року (за схемою, якою команда грала у більшості матчах сезону).

– Виступали ми у більшості матчах за схемою: 4х5х1: воротар – Степан Грицак; захисники – Беднарський, Нісевич, Сафроняк, Прокопчук; півзахисники – Ободяк, Ревуцький, Свирида, Антонишин, Красноштан; нападник – Бонк.

– Як оцінене загалом цьогорічний чемпіонат Тернопільської області першій лізі – його плюси і мінуси?

– Загалом сезон пройшов на високому рівні, плюси і мінуси вважаю що не потрібно підкреслювати. Якщо взяти до уваги ситуацію, яка зараз в Україні, постійні повітряні тривоги, обстріли, проблеми електронергією, водою, дуже багато людей гине, то вважаю, що прийняти рішення про початок чемпіонату області і провести його було дуже не просто.

– Окрім футболістів і тренер, мабуть, ще хтось допомагав команді у дебютному для неї чемпіонаті Тернопільської області 2021 року. Хто вони і яка роль у футболі Білої?

– Так, були люди, які нам допомагали протягом сезону. Може відзначити Петра Свириду, мого батька, котрий постійно був на матчах, підказував, домовлявся про фінансування команди. Наш адміністратор Олег Машталір займався організаційними питаннями, допомагав фінансово. Також важливу роль у створені команди відіграв Денис Грубенюк, який домовлявся про спаринги та товариські матчі, і завдяки якому до команди прийшли ряд гравців.

 Чи вже накреслені плани на сезон-2023, та чи планує «Фенікс» продовжити виступи на обласному рівні?

– Звичайно, дуже б хотілося у 2023 році знову виступати обласному чемпіонаті. Зараз маємо трохи часу, щоби підсились, виправити помилки і, гадаю, що ФК «Фенікс» буде виступати в наступному сезоні!

****

Перша ліга. «Фенікс» (Біла) – 10 місце

18 матчів:+2=2-14, м’ячі – 17:53, очки – 8

***

Головний тренер – Віктор Петрович Свирида (27.01.1998 р.)

Адміністратор – Олег Романович Машталір (11.02.1987 р.)


Джерело: Тижневик "Номер один"
Автор: Рубрика: ,
Мітки: ,





Новини
28 Квітня
27 Квітня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше