Найсвіжіше:
• В Україні створять жіночий підрозділ безпілотників • Відійшов у вічність видатний педагог та колишній директор гімназії з Тернопільщини • Аренда квартир для корпоративных клиентов: особенности и требования • На одній з вулиць у центрі Тернополя завтра не буде світла • Тернопільські енергетики звертають увагу споживачів на важливі дати • Стали відомі результати стартових матчів другого кола Тернопільської обласної дитячо-юнацької футбольної ліги • Аварія біля Зборова: авто з’їхало у кювет, неповнолітній – у лікарні • Через воду на стадіоні на Тернопільщині довелося перенести матч вищої ліги  • Ще один воїн з Тернопільщини поповнив Небесне царство: останній бій прийняв на Донеччині • «Колос» у стартовому матчі нового чемпіонату Тернопільщини з футболу мінімально переміг «Галич» • Особлива увага перед купівлею велозапчастин оптом – їх якість, на що звертати увагу перед закупівлею? • На Тернопільщині п’яні водій та водійка пропонували хабар поліцейським • Відомий дисидент з Тернопільщини виділяє власні кошти на відновлення кладовища воїнів УГА • П’ять днів тривали пошуки 79-річного уродженця Тернопільщини – використовували квадрокоптер • Відстрочка від мобілізації: хто може претендувати і які документи потрібно подавати • На Тернопільщині покарали горе-жінку, діти якої проживали у жахливих умовах і без нормальної їжі  • Частина Тернопільської області сьогодні буде без світла • У громаді на Тернопільщині відкрили меморіальну дошку пам’яті одразу трьом загиблим воїнам ЗСУ • Що обрати: гарячі тури чи раннє бронювання • Асоціація футболу Тернопільщини презентувала оновлений сайт • Громада на Тернопільщині оприлюднила 16 міст-побратимів • Примкнув до рою найкрасивіших ангелів: на Донеччині загинув військовослужбовець з Тернопільщини • Стали відомі результати матчів ігрового дня чемпіонату Тернопільської області з футболу • Тендер на ремонт дороги через Тернопільщину на 2,4 мільярда – суд поставив крапку у резонансній справі • У Тернополі виявили автомобіль, який перебував у розшуку
rss

Благодійний футбольний матч у Бучачі: легенда бучацького футболу у складі зірок, рекордна глядацька аудиторія та рекордних 64 тисячі для ЗСУ


Опубліковано: 24 Липня 2022р. о 20:58


Сьогодні, 24 липня футбольне свято у непростий воєнний час відбулося у Бучачі. Координаційний центр підтримки Збройних Сил України Асоціації футболу Тернопільщини за підтримки Бучацької міської ради організували благодійний матч за участю команди зірок Тернопільського футболу та збірної Бучацької територіальної громади.

Матч викликав жвавий інтерес, не випадково на місцевому стадіоні зібралося рекордних для подібних благодійних поєдинків 2300(!) вболівальників. Під оплески глядачів гравців на футбольне поле вивели юні вихованці бучацького футболу та діти переселенців, які приїхали на Бучаччину з регіонів, де ведуться, або велися бойові дії. Після виконання гімну України слово взяв голова Бучацької міської ради Віталій Фреяк, котрий подякував українським воїнам, котрі захищають нашу країну від російського окупанта та дозволяють там жити під мирним небом. Окремих слів похвали від мера удостоїлися футболісти, які проводячи благодійні матчі, збирають кошти на придбання амуніція для військовослужбовців Збройних сил України. Підсумком офіційної частини заходу стала хвилина мовчання, якою учасники матчу та глядачі вшанували усіх загиблих за Україну наших воїнів. Символічно, що перший удар по м’ячу в цьому поєдинку зробив легенда бучацького футболу, триразовий володар кубка Радянського Союзу «Золотий колос» (1969-71 рр.), восьмиразовий чемпіон Тернопільської області (1966-73 рр.), чемпіон України серед команд колективів фізкультури (1968 р.) Микола Михайлович Кривенчук. Опісля розпочалася його величність гра…

У складі збірної зірок тернопільського футболу ворота боронив Дмитро Карасьов, пару центральних оборонців склали Олег Тракало та Максим Стельмащук. Крайні захисники – Василь Садовський (справа) та Іван Миколюк (зліва), опорні півзахисники Віталій Гоцалюк та Андрій Кондзьолка, піднападник – Тарас Дурай. Крайні хави – Денис Махінка (справа) і Михайло Торкот (зліва). І на вістрі атаки діяв майстер спорту міжнародного класу Василь Чорний.

Варто згадати і про місцеву легенду, зірку бучацького футболу Михайла Дем’янчука, котрий вийшов на заміну в першому таймі і, незважаючи на поважний вік, а пану Михайлу 50 років, приніс чимало користі зірковій команді…

Матч розпочався без розвідки, команди відповідали атакою на атаку, та все ж гострішими вони були у збірної зірок. Найближче, щоби відкрити рахунок був Ярослав Махінка, котрий виступає за ужгородський «Минай». Його прохід по правому краю та удар практично з нульового кута прийняла на себе штанга, а добиваючи, Михайло Торкот пробив вище воріт. Та все ж Махінка добився свого. Фірмову передачу метрів на сорок виконав капітан команди Віталій Гоцалюк, невдало зіграв на виході кіпер бучацької команди Василь Микуляк, і м’яч неквапливо закотився у порожні ворота (0:1). Стало це наприкінці першого тайму, до честі зірок, вони надійно зіграли в обороні, не дозволивши набагато молодшим бучачанам зрівняти рахунок, хоча гольових моментів у них було кілька.

У перерві місцева молодь показала кілька патріотичних номерів, після чого відбувся традиційний для таких матчів благодійний аукціон. Лотом був футбольний м’яч з автографами гравців команди зірок тернопільського футболу. Переможцю у серйозній конкуренції за м’яч довелося викласти 6 000 гривень.

На початку другого тайму господарі рахунок зрівняли. Микола Кладочний вийшов віч-на-віч з голкіпером зіркової команди Дмитром Карасьовим і майстерно перекинув через нього м’яча (1:1). На куражі бучацькі футболісти могли вийти вперед, але те не могли реалізувати слушні епізоди, зокрема вони мали чисті виходи на одного воротаря, однак Дмитро Карасьов продемонстрував надійну гру, не даремно ж він свого часу знаходився в обоймі тернопільської «Ниви». І коли, більшість глядачів вважали, що матч так і завершився внічию, зіркові гості провели масовану атаку правим флангом. Василь Садовський відпасував на Дениса Махінку, то обіграв двох суперників та зробив прострільну передачу в район воротарського майданчика. Нападник Василь Чорний, випередивши захисника і голкіпера, знайшов щілину і таки проштовхнув м’яча у сітку воріт (1:2). Це гол виявився останнім у матчі, який вирішив його долю на користь зіркової команди.     

Після фінального свистка бучацького рефері Володимира Пиндиківського відбулася спільна фотосесія команд та їхніх наставників, а також кожен бажаючий міг сфотографуватися з учасниками матчу.

Оскільки поєдинок був благодійним, як повідомили його організатори, завдяки благодійним пожертвам, а також аукціону в перерві матчу вдалося загалом зібрати рекордних для подібних благодійних поєдинків 64 089 гривень та 30 копійок. Усі кошти будуть направлені для придбання амуніції військовослужбовцям Збройних сил України!

***

Збірна Бучацької ТГ – Зірки тернопільського футболу – 1:2 (0:1)

24 липня 2022 р. Бучач. Стадіон «Колос». 2300 гл. +24 град.

Арбітр – Володимир Пиндиківський (Бучач), асистенти – Дмитро Кіцкай (Бучач), Володимир Кацан (Бучач).

Збірна Бучацької ТГ: Микуляк, Долик-к, Олексевич, Богачук, В. Солонинка, Юристий, І. Солонинка, Гаврилюк, Коновал, Михальський, Щербаков. На заміну виходили: Ямнюк, Кладочний, Гуменний, Гнитка, Надворський, Дрозд, Гончар.

Зірки тернопільського футболу: Дмитро Карасьов, Олег Тракало, Максим Стельмащук, Василь Садовський, Іван Миколюк, Тарас Дурай, Віталій Гоцалюк-к, Андрій Кондзьолка, Ярослав Махінка, Михайло Торкот, Василь Чорний. На заміну виходив: Михайло Дем’янчук.

Голи: Ярослав Махінка (36), Микола Кладочний (48), Василь Чорний (80).

Попереджений: В. Гоцалюк (60).


Джерело: Тижневик "Номер один"
Мітки: , , , ,





Новини
29 Квітня
28 Квітня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше