«Ми подібні на плем’я папуасів, які зрубали усі дерева, щоби наїстися», – тернопільський екоактивіст


Опубліковано: 3 Лютого 2022р. о 19:47


З початку каденції Сергія Надала екоактивісти Тернополя ставили питання  проведення інвентаризації зелених насаджень та надання їм статусу недоторканості. Але це для Тернополя фантастично нереально, бо постраждає бізнес.

– І у підсумку громада реально не знає скільки залишилося площ парків, скверів, газонів, зелених площ прибудинкових територій. Не ведеться облік забудованих площ, кількісті видалених дерев, кущів, газоні, – зазначив голова громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь.

А що у Європі, куди ми так прагнемо?

– Там запроваджуються сучасні технології інвентаризації усіх зелених насаджень з описом кожного дерева, кожного куща з визначенням меж земельних ділянок. Така інформація  є у загальному доступі. Усе суворо контролюється. Тернопіль тому знаходиться у дикому стані. Ми подібні на племя папуасів, які зрубали усі дерева, щоби наїстися. Дуже шкода, що будуючи державу влада погіршує умови життя людей. Реально Тернопіль не має екологічної програми, яка відображає потреби міста у збереженні екології, – зазначив екоактивіст.


Джерело: Тижневик "Номер один"
Мітки: , ,





Новини
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше