Найсвіжіше:
• На щиті: громада на Тернопільщині сьогодні зустріла загиблого на Запоріжжі Героя • Колишній нардеп з Тернопільщини спрогнозував, коли закінчиться війна? • Влада одного з найбільших міст Тернопільщини хоче контролювати всі фінансові потоки громадського транспорту • Волонтери оголосили збір на потужний безпілотний комплекс для тернопільських артилеристів   • На Тернопільщині місцевий житель зберігав два раритетних карабіни без документів та набої до них • Понад пів року був безвісти зниклим: на війні загинув батько двох неповнолітніх дітей з Тернопільщини • На Тернопільщині земельну ділянку біля входу в печеру віддали в приватну власність • “Преміювали” себе на 50 тисяч: поліцейські підозрюють двох жительок Козівської громади • Мобілізовані водії-військовослужбовці та звільнені в запас можуть безкоштовно пройти курси водіїв у Тернополі • У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток • Жорстока війна забрала життя воїна з Тернопільщини • Кілька разів вдарив по голові: поліцейські Тернополя встановили особу зловмисника, який до смерті побив знайомого • Зґвалтування неповнолітньої на Тернопільщині: на 10 років засуджено батька • У Тернопільській області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки • Назавжди став воїном Небесного війська: Тернопільщина зустріла загиблого на Донеччині військовослужбовця • Громада на Тернопільщині сьогодні зустрічатиме тіло загиблого 35-річного воїна • Серійний крадій з Тернополя наступні вісім років може провести за ґратами • Понад мільйон доходу, квартира, недобудований будинок та три іномарки: що задекларував нардеп-олімпієць з Тернопільщини • Фермер з Тернопільщини передав на передову два пікапи (+фото) • Брат за брата: зібрали 300 дронів на помсту ворогам у пам’ять про Олега Барну • МОН налаштований скорочувати кількість державних вузів – до «червоної» зони потрапив і Тернопіль • У громаді на Тернопільщині військовослужбовиці відмовили у матеріальній допомозі: у мерії пояснили причину • Жорстока війна забрала життя військовослужбовця з Тернопільщини • Вища футбольна ліга Тернопільщини: перший тур мовою цифр • У Тернополі повідомили про замінування міськрайсуду
rss

Степан Барна представив стратегію розвитку Тернопільщини на Європейському конгресі


Опубліковано: 30 Березня 2017р. о 14:47


^DDE00923B174B7AE68FB678007DEEBDB8466AE1D8EB721DE9B^pimgpsh_fullsize_distr^40EC4D4107F1C222FA5EB4940AB8E606ADD47A0C3424081B9D^pimgpsh_fullsize_distr^AFD05F8573A9A505E9186F83182C52C8CBDD2DD47BBAF52DB3^pimgpsh_fullsize_distrУ м. Кракові (Республіка Польща) 27-29 березня відбувається ІІІ-й Європейський конгрес місцевого самоврядування. Участь бере делегація з Тернопільщини на чолі з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною та головою обласної ради Віктором Овчаруком, також у її складі представники місцевого самоврядування та бізнес-істеблішменту області.

Виступаючи спікером у панельній дискусії «Як збудувати стратегію розвитку регіону й ефективно її впроваджувати», голова Тернопільської ОДА Степан Барна звернув увагу, що стратегічною метою побудови нової Тернопільщини є формування конкурентоспроможної економіки та підвищення стандартів життя жителів області.

Реалізація цієї стратегічної мети вбачається в таких основних напрямках: безпека життя та здоров’я людини – ефективна медицина, безпечний стан довкілля, доступ до якісної питної води; підвищення конкурентоспроможності Тернопільщини; забезпечення модернізації управління територією – децентралізація.

Справедливо відзначити, що за два роки під керівництвом Степана Барни Тернопільщина має позитивну динаміку у згаданих напрямках.

Зокрема, в області забезпечується підвищення якості медичного обслуговування, розпочато модернізацію низки лікувальних закладів, закладів спорту, оснащення їх новітнім обладнанням. Так відкрито сучасні медичні заклади: обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина”, операційний блок ортопедо-травматологічного відділення в університетській лікарні, хіміотерапевтичне відділення в онкологічному диспансері та інші. Водночас оновлюється інфраструктура для занять фізкультурою і спортом: завершено будівництво сучасного плавального басейну, збудовано спортивні майданчики з уніфікованим покриттям в районних центрах області. З метою створення безпечних умов проживання, здійснюється покращення екологічної інфраструктури області: завершено будівництво 8 біологічно-очисних та каналізаційних споруд, 5 систем водопостачання.

У результаті цього загальний коефіцієнт смертності на 1 тис. осіб наявного населення  скоротився на 1,5 відсоткового пункту; знизилась кількість хворих із уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу; збільшено на 50% очистку забруднених зворотних вод; ліквідовано майже 100 стихійних сміттєзвалищ.

«Тернопільщина має стати регіоном із сильною економікою та передовими інноваціями, комфортними умовами для ведення бізнесу. Для реалізації цього амбітного завдання ми намагаємось насамперед забезпечити створення сприятливого інвестиційного та бізнес-клімату», – зазначив Степан Барна, звертаючись до учасників конгресу.

У своїй доповіді він звернув увагу на те, що за останні два роки в Тернопільській області скорочується кількість дозвільних процедур, унеможливлено безпідставний тиск на бізнес. Також важливим є застосування новітніх електронних технологій, що дозволяє покращити сутність відносин влади-бізнесу-громадян та є одним з інструментів протидії корупції.

«У результаті створення комфортного бізнес-середовища впродовж 2016-го та двох місяців нинішнього року в області розпочали діяльність 5 тис. суб’єктів господарювання. Реалізується 37 інвестиційних проектів у різних сферах. У приватному секторі забезпечено робочими місцями понад 12 тис. осіб, що вдвічі більше, ніж за 2 місяці минулого року. Впродовж 2016 року в економіку області вкладено 4,5 млрд. гривень капітальних інвестицій, 21 підприємство області залучило іноземні інвестиції на суму $4 млн.», – повідомив голова Тернопільської ОДА.

За словами Степана Барни, участь у Європейському конгресі місцевого самоврядування забезпечить подальший розвиток стратегічного партнерства між Тернопільщиною та Республікою Польща, водночас це хороша можливість налагодити зв’язки із представниками інших країн Європи.


Джерело: Тижневик "Номер один"





Новини
3 Травня
2 Травня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше