Найсвіжіше:
• Тернопільський плавець здобув бронзу на чемпіонаті України • Після скарги “Пташки” з Тернопільщини на шалені втрати у 59 бригаді виявили погані рішення керівництва • На Тернопільщині 27 липня на шість годин вимикатимуть світло • Футбольна команда з Тернопільщини дозаявила екс-півзахисника чернівецької «Буковини» • На Тернопільщині археологи розкопали давньоруське місто Биковен • Команда вищої ліги Тернопільщини дозаявила гравця з майже сотнею матчів серед професіоналів • Заступник міського голови Кременця та депутатка вимагали у підприємців хабарі за перемогу у тендері • Двоє працівників Борщівського військкомату, яких звинувачують у корупції, вийшли під заставу • Перестало битися серце вокалістки відомого тернопільського гурту • На Тернопільщині викрили чоловіка, який влаштував наркопритон • Мікрозайм або кредитна лінія − що вибрати та у чому різниця? • У Тернополі затримали чоловіка, який обікрав 15 водоматів (відео+фото) • Став відомим перший суперник тернопільської “Ниви” у новому сезоні • У Міноборони розповіли, чи є потреба у зниженні призовного віку • Безпечний освітній простір Тернопільщини потребує покращення – результати дослідження • Хто в Резерв+ може отримати автоматичну відстрочку – дві категорії • Житель Тернопільщини отримав 4 роки тюрми за неправдиве повідомлення про замінування адмінбудівлі поліції • Сьогодні впродовж усього дня буде ускладнений рух транспорту на вулицях Крушельницької та Грушевського • У Тернополі розпочали встановлення дорожніх знаків дорогою до Дальнього пляжу • Через 6 днів у громадському транспорті одного з міст Тернопільщини не прийматимуть готівку • 33-річний житель Борщівщини організував підпільний бізнес • Блаженнійший Епіфаній на Тернопільщині освятив місце під меморіал памʼяті полеглих захисників України • У розташуванні військової частини помер воїн з Тернопільщини • На Тернопільщині 26 липня вимикатимуть світло з 5 до 24 години: графік • Тернопільщина завтра зустрічатиме померлого у лікарні Дніпра Героя
rss

Вища футбольна ліга Тернопільщини: рекорд результативності, два дублі та перше вилучення


Опубліковано: 25 Травня 2024р. о 13:00

19 та 21 травня відбулися поєдинки третього туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Пропонуємо до Вашої уваги традиційний аналіз зіграних матчів.

Отож, у третьому турі вищої обласної ліги було зіграно три поєдинки, в яких забито 14 м’ячів, або у середньому 4,67 голи щоматчу. Показник – рекордний у нинішньому сезоні. Вперше в чемпіонаті відзначився великогаївський «Агрон», і вперше пропустив заліщицький «Дністер», відповідно у графі забиті і пропущені м’ячі зникли останні «нулі».

В двох поєдинках перемоги святкували господарі, в одному – гості. Вперше в сезоні зафіксовано «велику» перемогу однієї з команд, при чому в турі таких перемог було одну дві – «Дністер» здолав з рахунком 5:1 збаразький «Галич», а ФК «Борщів» переміг «Поділля з В. Березовиці – 4:1.

Найшвидший гол туру, вже на другій хвилині, забив захисник заліщицької команди Микола Геник, найпізніший (88 хв.) – нападник ФК «Борщів» Олександр Гизлик. Наймолодшим автором забитого м’яча у турі став Максим Пежинський з великогаївського «Агрону» – 18 років, найстаршим – 36-річний капітан «Медоборів» Сергій Полянчук. Різниця між наймолодшим автором забитого м’яча і найстаршим 18(!) років.

У третьому турі, вперше в сезоні один з гравців відзначився дублем, при чому двічі забивав не один футболіст, а одразу двоє. Дублем відзначилися Юрій Головачук з «Дністра» та Артем Гайдаш з ФК «Борщів». Різниця між перший і другим забитими м’ячами у Головачука склала всього вісім хвилин, у той час, як у Гайдаша – 65-ть.

Двоє футболістів у турі, що завершився, записали до свого активу одразу три результативних дії за системою «гол + пас». Двома голами та гольовою передачею відзначився нападник ФК «Борщів» Артем Гайдаш і одразу три гольові передачі віддав фланговий півзахисник «Дністра» Тарас Червонецький.

За три тури у бомбардирській гонці немає лідера, одразу п’ять футболістів мають на своєму рахунку по два забитих м’ячі – Андрій Ласий («Галич»), Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), Сергій Полянчук («Медобори»), Юрій Головачук та Назар Процик (обидва – «Дністер»). Щодо асистентів, то вже на старті сезону в лідери вирвався Тарас Червонецький з «Дністра», на рахунку якого чотири гольові передачі.

Власне Тарас Червонецький («Дністер») з чотирма очками лідирує у змаганнях за системою «гол +пас». За ним йдуть з трьома пунктами Сергій Полянчук («Медобори») та Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), обидва відзначилися двома забитими м’ячами і мають у своєму активі по одній гольовій передачі.  

Жоден з воротарів у 3-му турі не зберіг свої ворота «сухими». Голкіпер «Дністра» Єгор Попович перервав свою «суху» серію, яка зупинилися на позначці 215 хвилин (два повних поєдинки з компенсованим часом плюс 23 хвилини у третьому турі в матчі з «Галичем»).  

Наймолодший гравець, який виходив на футбольне поле зі стартового свистка – 16-річний атакувальний півзахисник «Галича» Мартин Козарчук, котрий відіграв 83 хвилини. Найстаршим ж гравцем у 3-му турі був 42-річний півзахисник того ж «Галича» Андрій Білик, котрий вийшов на заміну, зіграв сім хвилин основного часу та три – компенсованого. Що цікаво, на футбольному полі Білик поміняв саме Козарчука. Різниця у віці між гравцями склала 26(!) років.

Арбітри в першому турі показали всього 7 попереджень (2,33 жовтих картки за гру), натоміть вперше в сезоні один з гравців, а саме голкіпер «Галича» Дмитро Загурський, був вилучений з поля (фол останньої надії). Найбільше футболістів були покарані арбітром з Теребовлі Ігорем Садковським у матчі «Дністер» – «Галич» три жовтих картки і одна червона. Найменше – одне попередження – показав командам тернопільський рефері Олег Когут у матчі «Поділля» та ФК «Борщів». Загалом з восьми карток (7 жовтих і 1 червона), п’ять у пасиві господарів, три – гостей.

На трьох поєдинках вищої ліги побувало 700 глядачів, що в середньому склало 233 вболівальника щоматчу. Найбільшу глядацьку аудиторію – 400 глядачів – зібрав матч-відкриття у Заліщиках між командами «Дністер» та «Галич» (Збараж), найменше – 100 вболівальників – прийшли у В. Березовицю на поєдинок «Поділля» – ФК «Борщів».

Всі поєдинки 3-го туру вищої обласної ліги транслювалися на Ютуб-каналі Асоціації футболу Тернопільщини «на живо» і з коментатором. На 11.30 год. 25 травня ці матчі переглянуло 7 тисяч 100 глядачів, або 2 367 в середньому за матч. Найбільше переглядів зібрав поєдинок «Дністер» – «Галич» (2,7 тис.), найменше – поєдинки у В. Гаях та В. Березовиці, які переглянули по 2,2 тисячі глядачів.

Найбільше переглядів збирають матчі за участю «Дністра» – за три стартові тури їхні поєдинки переглянули на Ютуб-каналі АФТ 10,4 тисячі глядачів. Найменше глядачів зібрали матчі за участю ФК «Борщів» – 4,9 тис., щоправда команда з Борщева провели лише два поєдинки. А з команд, які зіграли всі три зустрічі – найменший показник переглядів матчів за участю «Поділля» – 7 тисяч.


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Рубрика:
Мітки: , ,





Новини
26 Липня
25 Липня
Чим, на вашу думку, закінчиться війна з росією?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше