Найсвіжіше:
• У Тернополі з’явиться іменна вулиця всесвітньовідомого спортсмена • Як правильно підібрати акустичну систему для комп’ютера • Як депутат Тернопільської обласної ради до Нідерландів відрядився і… не повернувся • Компанія з Тернополя увійшла до ТОП-20 найкращих роботодавців України • В Одесі не погодили встановлення пам’ятника Герою України з Тернопільщини, який підірвав із собою міст в Генічеську • Щеплення дітей від гепатиту В – Тернопільщина у числі найгірших  • На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру Богородиці • На Тернопільщині міст дивом не завалився під навантаженням великовагового транспорту • Тернопільщина попрощалася з воїном, котрий помер у госпіталі від отриманий бойових поранень • Частина Тернопільщини сьогодні буде без світла – стала відома причина • У Тернополі працівнику військкомату, який пройшов важкі бої на фронті, бажали «здохнути» • В Україні створять жіночий підрозділ безпілотників • Відійшов у вічність видатний педагог та колишній директор гімназії з Тернопільщини • Аренда квартир для корпоративных клиентов: особенности и требования • На одній з вулиць у центрі Тернополя завтра не буде світла • Тернопільські енергетики звертають увагу споживачів на важливі дати • Стали відомі результати стартових матчів другого кола Тернопільської обласної дитячо-юнацької футбольної ліги • Аварія біля Зборова: авто з’їхало у кювет, неповнолітній – у лікарні • Через воду на стадіоні на Тернопільщині довелося перенести матч вищої ліги  • Ще один воїн з Тернопільщини поповнив Небесне царство: останній бій прийняв на Донеччині • «Колос» у стартовому матчі нового чемпіонату Тернопільщини з футболу мінімально переміг «Галич» • Особлива увага перед купівлею велозапчастин оптом – їх якість, на що звертати увагу перед закупівлею? • На Тернопільщині п’яні водій та водійка пропонували хабар поліцейським • Відомий дисидент з Тернопільщини виділяє власні кошти на відновлення кладовища воїнів УГА • П’ять днів тривали пошуки 79-річного уродженця Тернопільщини – використовували квадрокоптер
rss

«Справжня свобода – це можливість побачити світ»


Опубліковано: 14 Жовтня 2021р. о 10:30


Існує така притча: жив собі чоловік у своєму селі, вчився, трудився, одружився, довго будував власний розкішний будинок, потім відкладав на автомобіль. Далі підросли діти – їм також треба було допомогти з житлом і машинами, потім внуки… Коли чоловік помер і представ перед Господом, той спитав його: ну як тобі земля, яку я створив? Чи бачив, які там красиві тропічні ліси? А бездонні океани? Як тобі невимовної краси гори й водоспади?.. Чоловік засміявся: ну що ти, Господи, коли я мав це все бачити? Робив на хату, на машину, потім на хати дітям й онукам, щось на старість відкладав… Господь сумно зітхнув: ну і де це все тепер?

За статистикою, понад 52% українців ніколи не виїжджали за межі своєї країни. Найчастіше мотивують це відсутністю коштів або часу, незнанням мови, а дехто авторитетно заявляє: та навіщо це мені? У нас є море і Карпати, що я не бачив за кордоном?

Однак бувалі туристи запевняють: відпочинок за кордоном, якщо його правильно спланувати, може бути набагато дешевшим, ніж в Україні. А дістатися зі Львова до Єгипту – значно швидше, ніж до Одеси. При сьогоднішній системі онлайн-пошуковиків можна придбати буквально за копійки квитки на авіапереліт у будь-яку країну світу, забронювати там недорогий комфортний готель, а також встановити програму аудіоперекладача з різних мов на свій телефон – і вирушити за яскравими враженнями, незабутніми краєвидами і знайомством з іншими націями.

До прикладу, цього літа ми з донькою планували відпочинок в Одесі. Хоча б тому, що ніколи раніше не відпочивали на вітчизняному узбережжі. Але від цієї ідеї довелося відмовитись вже на етапі бронювання квитків на потяг та помешкання.

На найближчі 45 діб квитки на потяги були представлені тільки у спальних вагонах за «космічною» ціною. А від фотографій помешкань, які стартували від 50$ за добу, просто хотілося плакати. Вже не згадую про надвисокі ціни в закладах харчування, адже їхати на море, щоби постійно готувати собі їжу і мити посуд, – це аж ніяк не повний відпочинок.

І того ж дня за допомогою онлайн-пошуковиків забронювали недорогі авіаквитки на лоукост до Грузії, а також помешкання у новому готелі на першій лінії моря в Батумі усього за 100$ на тиждень. При цьому в просторому номері було все необхідне і для приготування їжі. Наша подорож була дуже насиченою за кількістю вражень: ми і засмагали на морі, і їздили в гори, і навіть потрапили в гості до привітної грузинської сім’ї…

Чи варто казати, що подорож нам обійшлася значно дешевше, ніж планований перед тим відпочинок в Одесі у далеких від комфорту умовах? Та ж ситуація і з горами. Як жартують бувалі лижники, дешевше поїхати в австрійські Альпи, ніж у рідний Буковель…

Той, хто хоч раз побував у іншій країні, обов’язково починає мріяти про наступну подорож. Хто побував у понад трьох країнах, ще більше хоче побачити й інші. І, повірте, знаходяться і час, і кошти. Адже коли ти все більше і більше пізнаєш світ, то починаєш відчувати власну свободу, твій світогляд стає ширшим, а враження – незабутніми.

Частина людей самозаспокоюється: я ще встигну поїздити, ось тільки добудую будинок/скопаю город/куплю нові чоботи. Але час іде, і людина знаходить інші причини і пояснення, залишаючись вдома.

Як часто мені доводиться чути: я втомився, у мене депресія, в мене немає настрою… І завжди кажу: просто поїдь туди, де ти ніколи не був. Зміни обстановку, наповни себе новими враженнями – відступить і втома, і депресія. Навіть якщо подорож буде фізично активною, ти повернешся з відчуттям повного відпочинку і відновлення.

За статистикою, уже на другий день перебування далеко від дому 89% людей почуваються набагато краще – морально і фізично. І навіть коротенька подорож знижує ризик серцевого нападу одразу на 20%. З думок зникає негатив, а на його місці поселяються нові враження і позитивні емоції.

Тож якщо ви все ще рахуєте гроші, то усвідомте, що в подорожах ви не витрачаєте їх, а вкладаєте у власне здоров’я.


Джерело: Тижневик "Номер один"
Мітки: , ,

Перегляньте також:





Новини
30 Квітня
29 Квітня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше