Найсвіжіше:
• Чистий четвер: прикмети, традиції, молитви і замовляння • Військового з Тернопільщини, який загинув 2 роки тому, сьогодні поховають у Чернівцях • Частина Тернопільщини сьогодні буде світла – стала відома причина • Електронні черги в ТЦК і онлайн-кабінет: як все працюватиме з 18 травня • Став відомий результат центрального матчу туру у вищій футбольній лізі Тернопільщини (відео+фото) • ГУР назвало кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69 • В Україні нарахували 160 тисяч чиновників, мобілізовано – 2,5% • На Тернопільщині продовжує свою діяльність робоча група з підзвітності та прозорості • Нещасний випадок на Тернопільщині – 81-річна жінка впала у річку і втопилася • Заробітки аферистів: поліцейські Тернопільщини встановлюють особу шахрая • На війні загинув футболіст з Тернопільщини • На Тернопільщині членкиня ВЛК підробила медичний висновок • Раніше судимого тернополянина поліцейські підозрюють у вчиненні крадіжки з ринку • На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасово тримання (відео+фото) • Відбулося жеребкування півфінальних пар футбольної Ліги чемпіонів та Ліги Тернопільщини • П’яний водій з Чортківщини намагався відкупитися доларами і гривнями • Головний футбольний матч тижня на Тернопільщині: «Агрон» – «Дністер» • Профілактика інфекційних захворювань у дитячому віці • Боєць бригади «Лють» з Тернопільщини Володимир Ониськів: «Після реабілітації одразу до побратимів на поле бою, інших варіантів не розглядаю» • 50-річний мотоцикліст потрапив до реанімації після ДТП на Борщівщині • На Тернопільщині інвестор за 5 років так і не збудував обіцяний сміттєпереробний завод • Дві гранати, артснаряд, протитанкова та мінометна міни – виявили та знешкодили на Тернопільщині • У Тернопільській та Хмельницькій областях під час Великодніх свят на могилах з’являються мавки і танцюють • Сьогодні у деяких частинах Тернополя не буде світла • Понад дев’ять місяців вважався зниклим безвісти: стало відомо про смерть на Запоріжжі Героя з Тернопільщини
rss

Економія чи збиток? Плюси і мінуси автоматизації ресторанного бізнесу


Опубліковано: 30 Липня 2021р. о 16:53


Як і будь-який бізнес, ресторан чи кафе повинні приносити прибуток своєму власнику. Для цього вся робота повинна бути дуже чітко організованою. А для збільшення продуктивності праці колективу найважливіше – економити час на різні види робіт та, відповідно, мінімізувати витрати на кількість персоналу.

Автоматизацію роботи закладів громадського харчування частина власників сприймають як полегшення і економію, інша частина – як зайві і не потрібні витрати. До останніх, як правило, належать невеликі кафе та кав’ярні з малим чи помірним клієнтським трафіком, до перших – великі ресторани та мережі закладів.

Автоматизувавши роботу ресторану, власник найперше економить на додаткових працівниках, які мали би відстежувати та контролювати процеси, наприклад, закупки та переміщення продуктів, регулювання потоку клієнтів тощо. Все це в закладі виконуватиме спеціальна програма на планшеті чи ноутбуці, яку можна замовити за посиланням.

Автоматизація ресторанів допомагає:

– підвищити швидкість і якість обслуговування гостей;

– не допустити крадіжок з боку персоналу;

– відстежувати продаж і будувати ефективніші маркетингові стратегії;

– аналізувати витрати складу, щоб уникнути зайвих списань.

Як наслідок, система повинна зменшити витрати ресторану, підвищити прибутковість і знизити видатки на ручну працю.

Скільки можна зекономити?

Одна з важливих функцій автоматизації ресторану – це контроль над роботою персоналу. Чималий досвід показав, що завдяки відстежуванню крадіжок та інших зловживань вдається зберегти до 20% виручки закладу. Тільки завдяки цій функції окупність впровадження автоматизації сягає лише кілька місяців.

Як інформує joinposter.com, у системі також можна вести облік робочого часу персоналу: скільки змін, скільки годин відпрацював кожен працівник, скільки чеків виписав, на яку суму тощо. Також можна побачити найпопулярніші позиції меню, піковий час завантаження залу та ще багато іншого, що допоможе підвищити ефективність роботи закладу, а відповідно – його доходи. Адже у цьому виді бізнесу час – це великі гроші.

Система дозволяє власнику:

– Здійснювати контроль по складах;

– Виконувати інвентаризацію продуктів і напоїв;

– Проводити калькуляцію готових страв;

– Вести журнал приготовлених страв за день;

– Формувати меню;

– Обробляти дані по реалізації та списанню;

– Отримувати дані про актуальність цін і меню, рух товарів.

На чому можна заробити?

Насамперед, на якості і швидкості обслуговування. Чим швидше клієнт отримає своє замовлення, а згодом – розрахунок, тим більше шансів, що він прийде у заклад знову.

Уявіть, що відбувається в ресторані, де не запроваджено систему автоматизованого обліку. Менеджер повинен запам’ятати вільні місця та бронювання на той чи інший час впродовж цілого дня. Офіціант записує замовлення на папері, оголошує його на кухні, а потім повинен бігати перевіряти, коли воно буде готове. Або прибігти запізно, коли страва для клієнта вже охолоне. Все це призводить до частих плутанин, «забувань» і непорозумінь із відвідувачами ресторану. А головне – забирає чимало часу як у клієнтів, так і в працівників закладу, й призводить до збитковості бізнесу.

Скільки коштує автоматизація?

На це питання можна одразу поставити зустрічні: а скільки коштують помилки при прийманні товарів на склад та інвентаризації? Скільки коштують крадіжки недобросовісного персоналу? Скільки коштують незадоволені якістю і часом обслуговування клієнти? Скільки коштує робота окремої людини, яке веде паперовий облік?

Зрозуміло, зараз складний час для невеликих ресторанів і кафе. І якщо раніше керівник міг допустити, що від 7 до 15% виручки потрапляє в кишені офіціантів і касирів, минаючи касу, то зараз кожен клієнт і кожна копійка на рахунку. А боротьба з крадіжками неможлива без автоматизованого обліку. Автоматизація ж вирішує всі перераховані проблеми. Тому таке капіталовкладення – це не витрати, а економія і перемога над постійно зростаючими витратами.

Важливо, що з введенням системи автоматизації з’являється можливість впроваджувати різні дисконтні програми, а офіціант не буде забивати голову складними розрахунками.

В середньому термін окупності системи автоматизації для невеликого ресторану становить 3-4 місяці при мінімальному наборі модулів і компонентів. Детальніше можна дізнатися за посиланням.


Джерело: Тижневик "Номер один"
Мітки: , ,

Перегляньте також:





Новини
2 Травня
1 Травня
30 Квітня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше