Найсвіжіше:
• На щиті: громада на Тернопільщині сьогодні зустріла загиблого на Запоріжжі Героя • Колишній нардеп з Тернопільщини спрогнозував, коли закінчиться війна? • Влада одного з найбільших міст Тернопільщини хоче контролювати всі фінансові потоки громадського транспорту • Волонтери оголосили збір на потужний безпілотний комплекс для тернопільських артилеристів   • На Тернопільщині місцевий житель зберігав два раритетних карабіни без документів та набої до них • Понад пів року був безвісти зниклим: на війні загинув батько двох неповнолітніх дітей з Тернопільщини • На Тернопільщині земельну ділянку біля входу в печеру віддали в приватну власність • “Преміювали” себе на 50 тисяч: поліцейські підозрюють двох жительок Козівської громади • Мобілізовані водії-військовослужбовці та звільнені в запас можуть безкоштовно пройти курси водіїв у Тернополі • У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток • Жорстока війна забрала життя воїна з Тернопільщини • Кілька разів вдарив по голові: поліцейські Тернополя встановили особу зловмисника, який до смерті побив знайомого • Зґвалтування неповнолітньої на Тернопільщині: на 10 років засуджено батька • У Тернопільській області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки • Назавжди став воїном Небесного війська: Тернопільщина зустріла загиблого на Донеччині військовослужбовця • Громада на Тернопільщині сьогодні зустрічатиме тіло загиблого 35-річного воїна • Серійний крадій з Тернополя наступні вісім років може провести за ґратами • Понад мільйон доходу, квартира, недобудований будинок та три іномарки: що задекларував нардеп-олімпієць з Тернопільщини • Фермер з Тернопільщини передав на передову два пікапи (+фото) • Брат за брата: зібрали 300 дронів на помсту ворогам у пам’ять про Олега Барну • МОН налаштований скорочувати кількість державних вузів – до «червоної» зони потрапив і Тернопіль • У громаді на Тернопільщині військовослужбовиці відмовили у матеріальній допомозі: у мерії пояснили причину • Жорстока війна забрала життя військовослужбовця з Тернопільщини • Вища футбольна ліга Тернопільщини: перший тур мовою цифр • У Тернополі повідомили про замінування міськрайсуду
rss

Без олів’є та Президента


Опубліковано: 26 Грудня 2016р. о 14:21


Чим більше цифр у паспорті, тим байдужіше ставлюся до новорічних свят. Погодьтеся, будучи ще дітьми, ми відчували певне таїнство. Я ось до четвертого класу не була впевнена, що Дід Мороз чи Святий Миколай – це мама з татом. Десь відчувала, що батьки дурять кажучи: «Як будеш чемна, він до тебе точно прийде». Та допоки за руку не впіймали – не злодій же…

Усі привітання з Новим роком зводяться до двох тез: «Як зустрінеш, так і проведеш» та «У новорічну ніч треба загадати бажання». Якщо друга – це самообман для дітей, то першою тезою залюбки обманюються і дорослі. Раніше на неї «велася» і я.

Погодьтеся, страшно йти проти правил, відшліфованих роками. Та у мене, власне, не було іншого вибору, ніж зустріти 2016-й, як остання зануда, вдома, з горнятком чаю та температурою під 39 градусів. Хоча, не буду лукавити, планувала слухати «куранти» у гучній компанії друзів (і не дуже) десь в одній із квартир Тернополя, випити шампанського, загадати два-три бажання, закусити їх салатами, а потім, як усі, податися до центральної ялинки міста. Правда, ніколи не розуміла навіщо. Хіба змерзнути та подивитися на таких же хмільних та веселих, як сама. На цьому все. Далі – додому або на ту ж квартиру, кинути в себе ще кілька канапок та ситою, не наводячи будильника на 7 ранку, лягти спати.

Так, я, здається, багато деталей опустила. Зокрема, обмін подарунками, жарти, привітання Президента, але, думаю, це само собою розуміється… У кінцевому результаті усього вищеперерахованого у мене вперше за 24 роки так і не було. Найбільше з цього приводу хвилювалися подруги: одна бідкалася, як я у новорічну ніч без олів’є проживу, навіть пропонувала приїхати і накришити салатів. А інша почала залякувати: «Як ти, вдома, сама? Значить, весь рік сама будеш і хвора. І голодна. І взагалі. Так не можна. Пий жарознижуючі і йди святкуй кудись. Завтра хворітимеш!» Чесно кажучи, мені тоді було і не до салатів, і не до компаній. Хотілося закутатись у ковдру, випити пігулки та й спати.

Єдине, що стримувало, – це батьки. Вони не знали, що я настільки хвора, що залишилися у новорічну ніч сама. Не хотілося, щоб вони нервували, тому трішки «прибрехала», що маю невеличку застуду, але святкую у друзів. Та навіть із забезпеченим алібі заснути не могла, бо тато ж захоче привітати в перших рядах, дзвонитиме.

Щоправда, свято я собі частково таки влаштувала. О годині так 19:00 спустилася в магазин і накупила всього того, що забороняють вживати лікарі: «кіндерів», чіпсів, доброго сиру та кока-коли, а ще 5 кг мандарин, баварські сосиски та кілька бляшанок тунця. Згідна, абсолютно нелогічна покупка, але я, зважаючи на простуду, дозволила собі бути трішки легковажною з грошима та шлунком. З усім «впольованим» подалася додому, створила підбірку старих-добрих фільмів та влаштувала кіносеанс. В якийсь момент забула, що за кілька годин прийде довгоочікуваний він…Новий рік! День, коли кожен вірить у позитивні зміни в житті та серці. День, коли хочеться дива! 

Чесно кажучи, трішки сумно було мені в той вечір, але не тому, що забобонна та вірила в «як зустрінеш, так і проведеш». Радше  тому, бо хотілося бути здоровою, а не кволою та немічною. Щоправда, так, упродовж року я ще часто хворіла, але точно не через «магічні» сигнали долі, а через власну халатність до організму. Натомість «самотній» новорічний вечір – не продовження надалі. Адже впродовж року в моє життя увірвалося  багато  людей, які несподівано стали його доречним доповненням. Олів’є, якого мені не вдалося покуштувати тоді, їла упродовж року, мабуть, з добрий десяток разів, а виступ Президента спокійно  можна переглянути у повторі.

Забобони діють, мабуть, тоді, коли ти у них свято віриш. У моєму випадку  вони спростовують самі себе. Головне – бути там, де хочеш, говорити те, що думаєш, святкувати так, як хочеш, і з тими, кого хочеш бачити. Не мають значення дати. Важливо залишатися щасливим за будь-яких обставин. Якщо у новорічну ніч спіткали негаразди, хіба ж це причина ставити «хрест» на весь рік? Інакше навіщо тоді нам усі ці свята? 

Тетяна Колеснік


Джерело: Тижневик "Номер один"





Новини
3 Травня
2 Травня
Що ви очікуєте у 2024 році в Україні?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше